Перейти до основного вмісту

«Жінка – політик. Виклик чи необхідність?»



Досить тривалий час у світі була поширеною (і є частково зараз) думка про те, що жінка не має права приймати важливі рішення, впливати якимось чином на події, суперечити чоловікові, тим паче йти проти його волі, і просто вирішувати щось без нього. Зауважте, я не беру до уваги те, що жінка так як і чоловік могла би брати активну участь у громадській діяльності чи то політиці, а показую лише її роль в побутових справах.  Така думка – стереотип, що продовжує існувати в сучасному, «демократичному» світі з своїми прихильниками і своєю опозицією.

Жінка – так, вона м'яка і слабка, але коли потрібно побороти щось злоякісне - вона непереможна, і рівних їй немає! Слабкі перемагають сильних, і справа тут не у статті, а в тому хто який підхід обирає для вирішення проблеми. Жінки в політиці зараз це уже не відкриття, але їх чисельність достатньо мала і залишає бажати кращого. Якщо в політиці їх трішки тай набиралося, то у «великій» політиці – їх одиниці. Тут прослідковується тенденція: чим вищі посади, тим менше там жінок. Чомусь на керівних посадах, суспільство бажає бачити чоловіка, але ніхто всупереч цьому факту не може сказати чим жінка на тій же посаді була б гіршою! Переконана, що жінка здатна зробити переворот, поєднати непоєднуване, підкорити недосяжне! Справа в тому, що потрібно відчути себе однією на мільярд, якій «дай прапор в руки – і на трибуну», яка зламає і рознесе  усе на своєму шляху, тільки б досягти мети!
Думки на рахунок цього дещо неоднозначні, одні вважають, що жінка перш за все матір дітей, берегиня домашнього затишку і тому політичні інтриги – це не для неї. Та з іншої сторони, жінка нічим не відрізняється від чоловіка і може знайти свою нішу в політиці. Мої думки тут збігаються: все залежить від особистості, цілеспрямованості, рішучості, життєвої мудрості, цінностей жінки як її орієнтира у житті, стійкості до перешкод. Вона може впевнено обходити сотні політиків-чоловіків, крокуючи по кар’єрній драбині, і не роблячи ніякого акценту на свою стать. Я переконана, що жінка аж ніяк не гірше справлятиметься з своїми обов’язками, ніж чоловік. Не потрібно керуватися стереотипами і принципово не пускати жінок у політику як слабких, нездатних справитися з такою роботою (мабуть чоловіча суть не погодиться з тим, що керівну посаду над ним займатиме жінка, що вона може бути права і досягти успіху).
Жінка більш терпляча, комунікабельна, розсудлива, у них більш прагматичний підхід, порівняно з чоловіками, має розвинене почуття відповідальності (рідко відсутня на сесіях та зібраннях). Для громадян важливо, що саме жінка більше займається вирішенням соціальних проблем, вони більш обачні, приділяють багато уваги питанням щодо охорони здоров'я, пенсійного забезпечення, дитячих установ. Ще однією особливістю жінки-політика є те, що вона прагне зробити політику чистою, моральною, без інтриг, справедливою, за допомоги мирних засобів, і в разі потреби використати радикальні (але лише в окремих випадках). Її конфліктні емоції проявляються у самозахисті чи то підтримці колеги, але не для ствердження власного іміджу, проте як чоловіки самі провокують на конфлікт і часто додають масла у вогнище.
За останні три роки перші місці усіх рейтингів успішності серед представниць прекрасної статті не покидає Ангела Меркель. Вона ніколи не виділялася, не робила гучних та емоційних промов, проте зуміла дістатися до вершини, стати владною і найвпливовішою жінкою світу! Подолавши усі перешкоди, на ній тепер лежить тягар відповідальності перед державою; вона довго думає, перш ніж відповідати на запитання, зважує усі слова, адже відповідає за кожне з них. Їй допомагає відчуття повної проінформованості, тоді вона впевнено володіє аудиторією. Її пристрасть в політиці – вирішення проблем і задач…з доброї волі, додаючи трішки власної творчості.
Ще одна перевага Ангели Меркель в тому, що вона ніколи не здається і не вважає тимчасові невдачі поразкою. Вона є яскравим і найкращим  прикладом жінки-політика! Хороша команда з жінкою на чолі – це необхідність аби держава досягла кращих результатів! І нехай, окрім жінки в політиці, політика буде в ній самій: цим потрібно жити, обходячи перепони і гордо посміхаючись їм услід!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Стартап-Україна: teambuilding, marketing and development

Пропоную повернутися на кілька тисяч знаків назад і пригадати,   чому «перукарня» - це не стартап! Стартап – це зростання! Компанія, що активно працює кожного дня! Немає значення сфера роботи, технології, залучення інвестицій, продукт на виході – зростання основа всіх основ! Мабуть це основна думка, яку потрібно засвоїти, перш ніж почати власний стартап – знову ж таки: перукарня не створена для прискореного зростання, в той час, як пошукові системи тільки заради цього існують.

Якщо ви не готові

Не плануйте, якщо не готові виконати. Не шукайте, якщо не готові знайти. Не запитуйте, якщо не готові почути відповідь. Не переслідуйте, якщо не готові спіймати. Не обіцяйте, якщо не готові дотримати слова. Не відкривайте, якщо не готові закрити.... Краще нічого не робіть, якщо не готові, в усіх розуміннях цього слова!

Надіюся, вдалося..! p.s. ARTteria життя

    Вже зробила. Повторю ще раз. Аби ж не захопитися. Ух… як же класно було :)