Перейти до основного вмісту

УКРАЇНА ЯК ОДИН ЄДИНИЙ ВЕЛИКИЙ СТАРТАП БЕЗ ДЕДЛАЙНУ...

Стартап – це активна щоденна робота! За останній час ми часто чуємо таке слово як стартап, та що воно означає.
Сьогодні стартап – сучасний тренд, про який ще 15 років тому нічого й не чули. Іншими словами – це процес входу на ринок чогось нового за короткий термін і, як правило, за мінімально вкладені ресурси.

Чим особливий стартап: він включає інновацію, обмежені інвестиції, швидкий розвиток та успіх вашій справі забезпечено. У стартапі важливо дотриматися усіх принципів. Зокрема стратегію варто планувати згідно часових параметрів, до 1 року, впроваджувати інноваційний підхід до вирішення завдань та робити все це за мінімальної кількості ресурсів. Розвиток стартапу передбачає кілька етапів, продумати які дуже важливо: посівна стадія, запуск, зростання, розширення та стадія виходу.
Стартап, як компанія, що активно працює кожного дня! Так це чи інакше, Україна - це один великий масштабний проект, що не дотримується критеріїв стартапу. Причин цього багато: слабка економіка – 98% молодих компаній «вмирають» на стадії початку свого бізнесу, «витік мізків» за кордон – пошук більш сприятливого клімату для ведення бізнесу, «витік стартапів» - ідея створюється в Україні, а реалізовується за кордоном.
Та Україна сьогодні – як один великий стартап з більшими масштабами.
Початок цьому було покладено ще у 1991 році, коли уся раніше спланована ідея вийшла на етап реалізації. Чому одразу на другий етап розвитку стартапу, бо стартовий капітал для реалізацій задуманого вже був сформований. І ось 1991 рік 24 серпня компанія оголошує про свій вихід на ринок, та вже маючи за плечима велику історію спроб запустити все раніше. Як все було!? Стартап передбачає активний розвиток, за мінімальні терміни досягнення бажаних результатів, поставлених завдань, щоб на наступному етапі розширити обсяги. Можливо, й справді якби все чітко працювало за структурою стартапу, примножити набуте було б не так важко.
Як на мене немає прозорості переходу з етапу в етап, завдання поставлено, але не виконано, немає стрімкого зростання та розширення а це все в Україні має працювати, як злагоджений механізм, стартап кращого життя в межах однієї країни! Продуманий план дій та бізнес-план ведуть до кінцевого етапу. Здавалося б стадія виходу з стартапу взагалі не повинна входити у стратегію його розвитку, та цей останній пункт повинен бути моментом переходу до над мети чи над цілі. Зверніть увагу на сучасний стан речей, здавалося б, події пов’язані з ЄС усім зрозумілі, та про що вони говорять?! До цього етапу триває стартап України, єдиний великий стартап, хоч і з безліччю помилок, без дотримання правил. І період євроінтеграції можна розглядати як вихід з стартапу, новий рівень розвитку, інша планка. На даний момент крапку ще не поставлено на цьому етапі, ніхто й не казав, що стартап для України триватиме рік, рік як 23 роки, може й більше…
Хоч і в хаотичному порядку та без чіткого плану дій, та все вже зроблено до виходу з стартапу. Звичайно, цікаво скільки триватиме цей етап, надіємося він закінчиться якнайшвидше і результатом цього буде продуктивність у майбутньому! Залишається відкритим питання, а що після цього!? А потім також розвиток, лише на якісно новому рівні, нові завдання, ідеї, цілі, плани, їх досягнення. А новизна їх полягатиме не в тому, що наче б то ми просто починаємо справу заново, ні ми починаємо її по-іншому, іншим шляхом, до чогось іншого вже йдемо… Реалізовані сповна завдання на шляху до цілі роблять нас щасливішими, ніж саме її досягнення..! Стартап як такий як він повинен бути, це ідеальна команда, ідеальна команда завжди.

Коментарі

  1. ...в кожному потоці в той чи інший період....виникає структура, яка якісно задовільняє потреби даного потоку....

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Стартап-Україна: teambuilding, marketing and development

Пропоную повернутися на кілька тисяч знаків назад і пригадати,   чому «перукарня» - це не стартап! Стартап – це зростання! Компанія, що активно працює кожного дня! Немає значення сфера роботи, технології, залучення інвестицій, продукт на виході – зростання основа всіх основ! Мабуть це основна думка, яку потрібно засвоїти, перш ніж почати власний стартап – знову ж таки: перукарня не створена для прискореного зростання, в той час, як пошукові системи тільки заради цього існують.

Надіюся, вдалося..! p.s. ARTteria життя

    Вже зробила. Повторю ще раз. Аби ж не захопитися. Ух… як же класно було :)

Якщо ви не готові

Не плануйте, якщо не готові виконати. Не шукайте, якщо не готові знайти. Не запитуйте, якщо не готові почути відповідь. Не переслідуйте, якщо не готові спіймати. Не обіцяйте, якщо не готові дотримати слова. Не відкривайте, якщо не готові закрити.... Краще нічого не робіть, якщо не готові, в усіх розуміннях цього слова!